niedziela, 13 listopada 2011

DE VOLAILLE Z PIERSI KURCZAKA

DE VOLAILLE Z PIERSI KURCZAKA


Podwójna pierś z kurczaka

15dag sera żółtego
ćwiartka kostki masła zmrożona
sól,pieprz

Do panierowania:2 jajka,bułka tarta

Piersi rozdzielamy na dwie,każdą z nich wzdłuż przecinamy ,otrzymujemy cztery płaty piersi,każdy delikatnie rozbijamy tłuczkiem(najlepiej użyć foli dobrze się rozbija i łatwo będą się zwijać).
rozbite piersi doprawiamy solą i pieprzem,następnie nakładamy na całość masło(wcześniej starte na tarce na grubych oczkach) i ser (starty na tarce ).
Tak przygotowane piersi zwijamy w rulon (jak roladę tzn.boki do środka i zwijamy,do tak przygotowanych piersi nie potrzebujemy wykałaczek,wszystko dobrze się trzyma.
Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce,smażymy w głębokim oleju.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz