czwartek, 10 listopada 2011

SMACZNY SCHABOWY

Schabowy-palce lizać

Dla dwóch osób należy przygotować:
2 kawałki wieprzowiny ze schabu
1świeża cebula
200ml mleka wymieszanego z 200ml słodkiej śmietanki
sół,pieprz

DO panierowania;
2 jajka
bułka tarta

Wykonanie;
Na desce rozbijamy mięso tłuczkiem zwilżonym woda,powoli i delikatnie rozbijamy mieso,cebule scieramy na tarce,mieso doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem,obkładamy cebulą,zalewamy mlekiem wymieszanym ze smietanką i odstawiamy na cala noc.
nastepnego dnia kotlety osuszamy i panierujemy w jajku i bułce tartej.smazymy na bardzo rozgrzanym smalcu z obu stron na złoto(kotlety smażone w dużej ilości gorącego tłuszczu sa delikatne i pyszne.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz