Schabowy-palce lizać
Dla dwóch osób należy przygotować:
2 kawałki wieprzowiny ze schabu
1świeża cebula
200ml mleka wymieszanego z 200ml słodkiej śmietanki
sół,pieprz
DO panierowania;
2 jajka
bułka tarta
Wykonanie;
Na desce rozbijamy mięso tłuczkiem zwilżonym woda,powoli i delikatnie rozbijamy mieso,cebule scieramy na tarce,mieso doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem,obkładamy cebulą,zalewamy mlekiem wymieszanym ze smietanką i odstawiamy na cala noc.
nastepnego dnia kotlety osuszamy i panierujemy w jajku i bułce tartej.smazymy na bardzo rozgrzanym smalcu z obu stron na złoto(kotlety smażone w dużej ilości gorącego tłuszczu sa delikatne i pyszne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz